Onze Familie Historie

Genealogie van de Familie Gladdines

Print Voeg bladwijzer toe

Geografie


Wat is de herkomst van de familienaam Glad(d)ines, en waar komt deze oorspronkelijk vandaan?

De familie namen Gledines en Gladines is in ieder geval vanaf +/- 1600 vooral terug te vinden in het gebied ten zuidwesten van de plaats Aurillac in de departementen Lot en Cantal in Frankrijk. Het grootste gedeelte van onze, naverhand kleine familie, is daar terug te vinden. De naam Gledines komt het minst voor en vindt je vooral terug in de buurt van Teyssieu, de naam Gladines komt vaker voor en vindt je vooral terug in de streek rondom Roannes-Saint-Mary. Beide namen komen in die streken nog steeds voor.

We weten al heel land dat er een Lieu Dit (gehuchtje) Gladines bestaat, dit ligt vlakbij Roannes-Saint-Mary. Aanvankelijk dachten we dat het gehuchtje Gladines iets met onze naam te maken had en zijn we vooral de naam Gladines gaan onderzoeken, echter nog niet zolang geleden zijn we er achter gekomen dat er ook een Lieu Dit Gledines bestaat, dat vlakbij Teyssieu ligt. Er is zelfs nog een foto uit 1953 gevonden van een school in Gledines, deze is op de site terug te vinden bij foto's. Beide gehuchtjes kun je nog steeds vinden met Google Maps en via Streetview kun je zelfs de wegwijzers met de naam vinden. Na de vondst van Lieu Dit Gledines zijn we eens gaan zoeken naar de naam Gledines en kwamen erachter dat deze naam vooral voorkomt in en rond Teyssieu.

Na de vondst van een groot aantal aktes werd dus bewezen dat onze voorvader Jacques geen Gladines heette maar Gledines, en zijn ouders Pierre Gledines en Marie Bennet waren. Ook zijn broers en zussen konden we nu ook terug vinden. Nu gezien het feit dat we nu ook weten dat, zeker in die tijd achternamen afkomstig waren van dorpjes, gehuchtjes en streken enzovoorts, en dus met vrijwel 100% zekerheid dat onze roots Lieu Dit Gledines is. Gezien de naam Gladines afkomstig is van Lieu Dit Gladines, is het dus mogelijk dat er geen verwantschap is tussen Gledines en Gladines, vooralsnog kunnen we geen verwantschap aantonen.

De vraag: Wat is de herkomst van de familienaam Glad(d)ines, en waar komt deze oorspronkelijk vandaan, kan dus beantwoord worden met Lieu-Dit Gledines

Eddy Gladdines

Deze site werd aangemaakt door The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0.3, geschreven door Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Gegevens onderhouden door Eddy Gladdines.